Es katru gadu audzēju kāpostus, izmantojot standarta metodi. Sēj stādus pavasarī, pēc tam stāda atklātā zemē. Stādus ēnojiet un laistiet, lai kāposti iesakņotos. Kopumā kāposti vienmēr ir daudz darba, bet es atradu izeju.
Grāmatā par lauksaimniecību atradu informāciju, ka kāpostus var sēt pirms ziemas. Principā zināju, ka kāpostus var iesēt pirms ziemas. Bet es kaut kā neuzdrošinājos pati veikt sēšanu.
Bet es nolēmu mēģināt. Es izvēlējos sēklas un sāku pētīt informāciju par stādīšanas laiku un augsnes sagatavošanu. Sākumā es nolēmu iesēt tikai nedaudz kāpostu, lai nenožēlotu, ja tas neizdodas.
Tāpēc es nolēmu sagatavot vietu, kuras platums un garums ir 1 metrs reiz 1 metrs. Bet galvenais ir izvēlēties pareizo vietu. Kāpostu ziemāju sējai piemērota ir tikai dienvidu puse, kas pavasarī neapplūst un kur nav stipra vēja.
Tas ir nepieciešams, lai pavasarī sēklas neizskalotu no augsnes. Un ziemā vēji neaizpūta augšējo augsnes slāni kopā ar sēklām.
Izvēlējos uz zemes gabala vietu kāpostiem un atvedu ķerru ar humusu. Izbēru šai vietai ķerru ar humusu un ar lāpstu izraku zemi. Es izveidoju augstu dobi, lai dobe būtu 15-20 cm augstāka par augsni.
Lasi vēl: Burkānus uzglabāju tikai šādos veidos un sakņu dārzeņi vienmēr saglabā savu sulīgumu līdz nākamajai ražai
Tas ir nepieciešams, lai pavasarī ūdens neplūst pāri dobei un izskalotu sēklas.
Šķir otru lapu, lai lasītu turpinājumu….
Tevi noteikti interesēs
- “Viņa ir tāda pati, ļoti līdzīga man!”: dīva Olga Rajecka nosauc, viņasprāt, talantīgāko jauno latviešu dziedātāju (+ VIDEO)by Laura Andersone
- “Esi uzmanīgs!”: Latvijas Valsts meži, saistībā ar dzīvniekiem, brīdina tos cilvēkus, kas dodas uz Vidzemes puses mežiem (+ VIDEO)by Laura Andersone
- Kabacīši itāļu gaumē Scarpaccia: šefpavārs atklāj savu kolosālo recepti (+ VIDEO)by Laura Andersone